MENÜ

Palackozott borok

A Macchiato Cafféban palackozott borok – fehér, vörös és rosé széles választékával várjuk.

Palackozott boraink természetesen bontva, pohárban, kis mennyiségben is kérhetők.

A nemzetközi trendet követve egy nyolcad liter kiszerelésben is kérhetők boraink. Szívesen segítünk a borválasztásban, mindenki talál az ízlésének megfelelőt.

Fehérborok

LÉGLI 333  2017
Régen több, mint az egykori újbor előd: gazdag, tartalmas illatos fehérbor intenzív sauvignon blanc és irsai alappal, a birtok korai fajtáival fűszerezve. Eleven, mégis vastag, könnyen gördülő korty, sok-sok íz bodzától barackig.

690 Ft / 1/8 l
3.390 Ft / 0,75 l


LÉGLI Chardonnay 2017
Vagány, fajtajelleges chardonnay, barackkal, almával, tavaszi virágokkal. Boglári löszös agyag talaj, az erjesztéstől a fél éves érlelésig vegyesen használt acéltartály és 500 literes tölgyfahordó.

5.790 Ft / 0,75 l


KONYÁRI Fecske Fehér
Konyári Daniék új fehérbora ezüstös-zöldes színekkel, kirobbanóan finom gyümölcsillatokkal indít. Intenzív, elegáns korty barackkal, nyári almával és vidám citrusokkal. Bár teljesen száraz bor, a korty végét szinte édessé teszik a szánkban roppanó gyümölcsök. Intenzív, gazdag, igazán itatja magát. "Csak fél gramm cukor maradt benne, de a szeretet teszi ilyen édessé a Fecskét" – meséli róla Dani.

690 Ft / 1/8 l
3.490 Ft / 0,75 l


BÉLA ÉS BANDI Sauvignon Blanc
Friss, ezüstös, zöld reflexekkel, elegáns sauvignon blanc illattal, csalánnal és citrusokkal. Az íze robban: grapefruit, édesebb citrusok, trópusi gyümölcsök és vágott fű gazdagsága. Vibráló savak, hosszú lecsengés, amely jólesőkesernyével zár.

890 Ft /1/8 l
4.790 Ft / 0,75 l


JÁSDI Csopaki Rizling
Vörös permi homokkőről szüretelt reduktív csopaki rizling. Hűvös, elegáns, lassan nyíló illat körtével, vilmoskörtével, virágokkal. Szép korty, rétegzett, lédús, jó struktúra és finomásványok. Szép, tiszta finis, nagyon jó bor.

790 Ft /1/8 l
3.990 Ft / 0,75 l


JÁSDI Cserszegi Fűszeres
Az egykori Ranolder-birtok zsenge újbora, az irsai olivér és tramini keresztezésével született magyar fajtából. Rózsavíz, muskotály és bodza illat. Üde és elegáns korty, citrusok savaival, a zárásban pedig a hely ásványaival.

790 Ft /1/8 l
3.690 Ft / 0,75 l


GILVESY Bohém
Olaszrizling, sauvignon blanc, szürkebarát és rajnai vulkanikus és meszes talajról. Részben tartályban, beoltva, kisebb részben hordóban, spontán erjedt. 100% finomseprő kisebb részben battonage, 6 hónap érlelés. Nagyon jó bor: virágok, citrusok, kerek zamat és finom krémesség.

4.490 Ft / 0,75 l


GILVESY Rajnai Rizling
A Szent György-hegy szoknyáján fekvő bazalttöredékben gazdag talajú Tarányí dűlőből, öreg tőkékről szüretelt gazdag, ásványos, mégis elegánsan virágos rajnai rizling. Kis tétel, mindössze két 500 literes Kádár tölgy hordóban erjedt, spontán. 7 hónapon át érett egy egy éves és egy új hordóban, finomseprőn. Összetett, fehér virágos, aszalt sárgabarackos illat, hosszú, köves, barackos korty.

5.790 Ft / 0,75 l


Káli Kövek Rezeda Olaszrizling
Káli védett eredetű bor, ami azt jelenti, hogy minden benne lévő olaszrizling a Kál-völgy hegyeiről származik. Több kis szüretből válogatva, használt és új hordókban spontán erjesztve és fél éven át érlelve. Gazdag, köves, fehér virágos illat, kosszú korty almával, őszi barackkal.

890 Ft /1/8 l
5.590 Ft / 0,75 l


KREINBACHER Hárslevelű
Élénk aromák, hársméz és fehérvirágok, utánuk gyümölcsös jegyek. Könnyed, arányos szerkezet, lendületes savak és somlói ásványosság. Ízében a fajtajegyek és a terroirra jellemző aromák összhangja, némi méz és sósság, a lecsengésben hat gramm természetes maradék cukor kereksége. Egészfürtösen préselt szőlő, 100 %-ban acéltartályban erjesztve és érlelve.

890 Ft /1/8 l
5.490 Ft / 0,75 l


PANNONHALMI Tricollis Fehér
Négy fajta, olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini és pinot blanc, három dűlő, Packalló, Tavaszó és Széldomb, guyot és alacsony kordonon termelt érett szőlő kisládába szüretelve, alacsony hőfokon erjesztve. Üde halványzöld szín, illata élénk és tiszta. A rizlingekre jellemző citrusos illatok mellé társulnak a tramini virágos és trópusi gyümölcsös aromái. Ízében – illatjegyeivel együtt – a fehérhúsú gyümölcsök dominálnak.

790 Ft /1/8 l
3.990 Ft / 0,75 l


ST.ANDREA Boldogság
Dűlős házasítás a szóláti Boldogságosból. Virágos, citrusos, zöldalmás illata ásványos-ázott kövesre nyílik. A korty feszes, gyümölcsös és tömör. Savai hosszúak, lendületesek, ízében is citrusok, zöldalma dominálnak, de a korty felénél itt is átveszik a szerepet a vulkanikus kövek. Hosszú korty, visszafogott hordóhasználat, szép arányok, gazdag tartalom.

6.890 Ft / 0,75 l


GIZELLA Furmint
Ez az évjárat alacsonyabb alkoholt adott, és feszes, tartalmas struktúrát. 6 dűlő termése, 80%-ban hordóban iskolázva, leheletnyi hárssal fűszerezve a Barátból és a Szilvölgyből. Színes, gazdag, összetett, mint a tokaji talajok, ahonnan származik: löszön, dácittufán, nyiroktalajon és riolittufán termett, többnyire öreg tőkéken termett. 3 gramm cukor és 7,3 gramm sav vibráló, gazdag egyensúlya.

8.190 Ft / 0,75 l


Kányavári Borbirtok „KRÓNIKA” Chardonnay 
HÉVÍZ VÁROS BORA 2020
Illatában, zamatában a zöldalma üde frissessége kacsint ránk, mintegy megtestesítve ezt a csodás zalai tájat. Készítését különös gonddal kezeltük.Kézzel szüretelt, szemenként válogatott gyümölcs kerülhetett csak az erjesztő tartályokba.Három hétig erjedt a must, gondosan figyeltünk arra, hogy állandó hőfokon tartsuk a nedűt. Ezután választottuk le a bort a seprőről, majd agyag amforákba fejtettük át a bort. Csirkehúsból készült könnyű ételek, halak, tenger gyümölcsei és különböző sajtok kiváló párosítása.

990 Ft / 1/8 l
5.990 Ft / 0,75l


Rozék

KONYÁRI Rozé
Nyarat idézően vidám, üdítő balatoni rozé merlot, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon fajtákból házasítva. Elegáns rozéillat, piros ribizli, málna, cseresznye, kedves, gyümölcsös korty.

690 Ft / 1/8 l
3.490 Ft / 0,75 l


PANNONHALMI Tricottis Rosé
Örök klasszikus: élénk rózsaszín, friss gyümölcsökre emlékeztető illatok és ízek. A pinot noir cseresznyéje, a merlot málnája, földiepre, mellettük izgalmas vérnarancs és a cabernet franc hosszú feszessége. Egyszerre laza, elegáns és tartalmas, de mi mást is várhatnánk egy olyan bortól, ami mesebeli helyekről, a Széldombról, a Tavaszóról és a Packallóról születik.

790 Ft / 1/8 l
3.990 Ft / 0,75 l


DÚZSI KÉKFRANKOS ROSÉ
Tisztán kékfrankosból válogatott gyümölcsös, szomjoltó, vidám rozé. Leányvári szőlőből, frissen, üdítő szén-dioxiddal, szekszárdi gyümölcsökkel, az évjárat élénk savaival.

790 Ft / 1/8 l
3.990 Ft / 0,75 l

Vörösborok

KONYÁRI Cabernet Sauvignon
100% cabernet sauvignon balatonlelléről, 225 és 500 literes Trust hordóban érlelve egy éven át. Fűszerpaprikás, szedres illat, az ízben is folytatódó gyümölcsösség és finom fűszeresség. Fiatal vörös, közepes testtel, a finoman száraz korty végén kis fával.

690 Ft / 1/8 l
4.090 Ft / 0,75 l


IKON Áfium (merlot-syrah)
Mély, lilás színű, gyümölcsillatú, barátságos, behízelgő merlot-syrah házasítás. Kedves, könnyű korty, finom, közepes testtel, hosszú, fekete gyümölcsös, száraz véggel. 30%-ban kis barrique hordóban, 70%-ban tartályban érett 8 hónapon át. Az Áfium szó a görög ópium egy régen használt alakja a magyar nyelvben. A név arra utal, hogy igen könnyű rászokni. A címke pedig Bori és Emil barcelonai utazásának emlékét idézi, Bori munkája.

990 Ft / 1/8 l
5.990 Ft / 0,75 l


IKON Evangelista
Gyönyörű, érett cabernet franc a forró 2012-es évjáratból egy éven át első és második töltésű Trust hordóban érlelve. Fűszeres, fekete gyümölcsös korty, meleg illat, komoly vastagság. A hosszú korty végén vaníliás, tölgyes jegyek, érett tannin, és a minimális maradék cukorból és alkoholból származó finom édesség.

8.290 Ft / 0,75 l


GÜNZER Portugieser
Kivételesen finom, az évjáratnak köszönhetően nagyon fajtajelleges oportó a Bocor, a Csillagvölgy és a Jammertal dűlőkből. Virágos illat, lilás szín, érett szilvás korty, sok-sok gyümölccsel a tartályos erjesztés és érlelésnek köszönhetően.

690 Ft / 1/8 l
3.490 Ft / 0,75 l


HEIMANN Birtokbor
Meggyes, likőrös, telt illatú szekszárdi házasítás. Érett bor, a nagyhordós érlelésből származó finom fával, túlérett, meggyes korttyal. Közepes test, élénk savak, a Batti kereszt cabernet franc, merlot, kékfrankos és syrah termése kádban és hordóban erjedt, majd 18 hónapon át 225 és 500 literes hordóban érett.

1.290 Ft / 1/8 l
7.390 Ft / 0,75 l


TAKLER Cabernet Franc
Egy éven át hordóban érlelt, fás, paprikás, pirosbogyós cabernet franc a Decsi Szőlőhegyről. Lendületes, gazdag illat és íz világú, klasszikus szekszárdi vörösbor, az évjáratnak megfelelő frissességgel.

990 Ft / 1/8 l
5.990 Ft / 0,75 l


FRANZ WENINGER Kékfrankos
Színében, illatában egyszerre idézi a fajtát és a termőhelyet. Ásványos, gyümölcsös, borsos-fűszeres kékfrankos finoman fás, bőrös jegyekkel. Biodinamikusan művelt szőlő, bio minősítésű bor, szűretlenül, derítetlenül, minimális kénnel palackozva. Hűvös, elegáns bor finom lédús, a pince 500 literes használt hordóinak fűszereivel.

6.990 Ft / 0,75 l


KISS GÁBOR CODE Cabernet franc
100% cabernet franc, tartályban, spontán erjedt, 500 literes hordóban érett. Gazdag bor, csupa fekete gyümölcs, cassis, virágok, finom hordó, fűszerek, füst és dohány. Nagyon jó arányok, komoly érlelhetőség.

15.190.-Ft / 0,75l


GÜNZER Ördögárok
A meseszép fekvésű, forró villányi Ördögárok napos lejtőjéről szüretelt merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon házasítás. Az apró fürtök érett bogyói a kézi válogatást követően, a szép gyümölcsösség érdekében tartályban erjedtek majd egyharmad részben új, kétharmad részben használt barrique-ban érlelődtek 24 hónapon át. Mediterrán karakter, szantálos, füstölős tölgy jegyek, szeder, áfonya és tejcsokoládé az illat és az íz meghatározó jegyei. Sötétlila, gazdag, vastag.

7.990 Ft / 0,75 l


ST.ANDREA Áldás
Kékfrankos alapú bikavér a hűvös egri tufáról kirobbanó gyümölcsökkel, főleg piros bogyósokkal és elegáns fűszerekkel. Érett, de nem túlérett jegyek, fő hangsúllyal a gyümölcsökön. Szép balanszos a korty, tökéletes érettség, kerek, izgalmas és hosszú.

1.190 Ft / 1/8 l
7.090 Ft / 0,75 l


RUPPERT Merlot 2013
100% diósviszlói merlot kádban, beoltva erjesztve. Érlelés fele részben 500 és 225 literes hordókban, 16 hónapon át. Vastag, sokízű korty, meggyel, hordófűszerekkel, eukaliptusszal és frissen őrölt borssal. Hosszú, kerek korty, közepes test, kis tüzesség.

10.090 Ft / 0,75 l


PEPPOLI CHIANTI CLASSICO
Modern stílusú Chianti Classico a 90%-os sangioverse mellett 10% merlot és syrah. Illatában intenzív gyümölcsösség, cseresznye és ribizli, amihez nagyon szépen simul a Chianti Classicora jellemző ibolyás virágosság. Az acéltartályos erjedést és házasítást követően 9 hónapig érlelték szlavóniai hordóban. Zamatos korty, szépen integrálódott hordós fürtösség, selymes tanninok, finoman fanyar savak.

10.490 Ft / 0,75 l


TORMARESCA TORCICODA PRIMITIVO Salento Igt
Modern stílusú primitíva, az első bor volt Pugliából, ami a Wine Spectator Top100-as listáján szerepelt. Meleg évjáratból, 10 hónapos francia és magyar hordós érlelést követően palackozva, majd 8 hónapig érlelve. gazdag illat, málna és feketecseresznye, medvecukorral és vaniliával kísérve. Telt, feszes korty, jó szerkezet, élénk savak, hosszan megmaradó friss gyümölcsös íz!

11.190 Ft / 0,75 l


PRUNOTTO BAROLO
100% nebbiolo Monteforte, Castiglione, Falletto és Serralunga ültetvényeiről. Gránátvörös szín, elegáns és összetett, illatában rózsa és cseresznye, telt és bársonyos korty, kivételes egyensúlyban. Gazdag tannin, jó struktúra, igazi klasszikus, kivételes érlelési potenciállal, akár egy-két évtizedig is érlelhető.

23.190 Ft / 0,75 l

Desszertborok

GRÓF DEGENFELD Fortissimo late Harvest
Tarcal, Mezőzombor három dűlője, a Galambos, a Terézia és a Borkút hárslevelű és furmint termése. Édes bor, 80 gramm cukorral, alacsony alkohollal. Halvány szalmasárga szín, friss, gyümölcsös illat, elsősorban a narancshéj és körte. Az édes ízben őszibarack, friss, ropogós savak tökéletes egyensúlya.

5.790 Ft / 0,5 l


GRÓF DEGENFELD 5 Puttonyos ASZÚ
Illatában, ízben egyaránt könnyed, gyümölcsös, abból is inkább a friss, tiszta gyümölcs vonal. Finom botrytis, közepes test, sűrű korty, szép komplexitás. Bio művelésű szőlőből készült.

18.290 Ft / 0,5 l


GÖNCÖL TOKAJI FÉLÉDES FURMINT
A Göncöl sorozat félédes furmintját 100% bioművelésű szőlőből készíti a Degenfeld szőlőbirtok borásza, Zsurki Sándor. Könnyed, fehér gyümölcsös, virágos illat, barackos, érett almás íz. Közepes test, hosszú, finoman édes korty.

690 Ft/ 1/8 l
3.490 Ft Ft / 0,75 l

Pezsgők

ZARDETTO PROSECCO Frizzante Secco Brut - DOC
100% glera szőlőből készült, 10 g/liter maradék cukorral. Agyagos homokköves domboldalról szüretelt glerából készült prosecco frizzante, csavarzáras palackban. Halvány szín, finom buborékok, alma, körte és fehér virágok, ízletes, frissítő, könnyed.

5.090 Ft / 0,75 l


BORTOLOMIOL PROSECCO Senior Extra Dry - DOCG
Extra Dry prosecco, azaz a hazájában legnépszerűbb édességű: kristálytiszta, egyenes vonalú és lehengerlően gyümölcsös. Jéghidegen, minden napszakban örömet okoz.

2.790 Ft / 0,2 l
8.790 Ft / 0,75 l


KREINBACHER Brut Classic
Kétharmad részben furmint, egyharmad részben charodnnay, citrusos, grapefruitos, finoman füstös és furmintosan fanyar illattal. Íze kekszes, aprósüteményes, friss hársmézzel, grapefruittal és citrommal. Kellemes habzású, gazdag és mély, jó szerkezetű pezsgő, hosszú utóízzel. Érlelési idő: minimum 18-22 hónap, dosage: 10gramm/liter.

9.090 Ft / 0,75 l


HUNGARIA EXTRA DRY
A jól ismert kék címke barátságosan integet felénk, és igaza van. Bátran levehetjük a polcról, hiszen a friss citrusok és a kevéske cukormennyiség behízelgővé teszik. Jól lehűtve pazar ünneplő ital.

1.590 Ft / 0,2 l
5.890 Ft/0,75 l


VELVET Clicquot Brut
A Cuvée. Nagyjából a fele pinot noir, a másik felén chardonnay és pinot meunier osztozik. Aranysárga, kényeztető champagne brióssal, finom élesztős jegyekkel, fehér barackkal, ánizzsal és vaníliával. Óriási klasszikus.

33.690 Ft / 0,75 l

d6b2feda9f3e8d884c4320b8020a95fe

858198128569cf37797daedca046f785

bor5_w