MENÜ

Palackozott borok

A Macchiato Cafféban palackozott borok – fehér, vörös és rosé széles választékával várjuk.

Palackozott boraink természetesen bontva, pohárban, kis mennyiségben is kérhetők.

A nemzetközi trendet követve egy nyolcad liter kiszerelésben is kérhetők boraink. Szívesen segítünk a borválasztásban, mindenki talál az ízlésének megfelelőt.

Fehérborok

GILVESY BOHÉM
Olaszrizling, sauvignon blanc, szürkebarát és rajnai vulkanikus és meszes talajról. Részben tartályban, beoltva, kisebb részben hordóban, spontán erjedt. 100% finomseprő kisebb részben battonage, 6 hónap érlelés. Nagyon jó bor: virágok, citrusok, kerek zamat és finom krémesség.

790 Ft / 1/8 l
4.490 Ft / 0,75 l


LÉGLI Chardonnay 
Vagány, fajtajelleges chardonnay, barackkal, almával, tavaszi virágokkal. Boglári löszös agyag talaj, az erjesztéstől a fél éves érlelésig vegyesen használt acéltartály és 500 literes tölgyfahordó.

5.790 Ft / 0,75 l


LÉGLI SAUVIGNON BLANC
Emlékezetes év, négy szüreti időpont, hogy ropogjon, de érett legyen, pikáns, fűszeres, széles spektrumú bor. Zöldfűszeres, csalános, érett savakkal, hosszú lecsengéssel.

940 Ft / 1/8 l
5.590 Ft / 0,75 l


JÁSDI Csopaki Rizling
Vörös permi homokkőről szüretelt reduktív csopaki rizling. Hűvös, elegáns, lassan nyíló illat körtével, vilmoskörtével, virágokkal. Szép korty, rétegzett, lédús, jó struktúra és finomásványok. Szép, tiszta finis, nagyon jó bor.

790 Ft /1/8 l
4.490 Ft / 0,75 l


JÁSDI Cserszegi Fűszeres
Az egykori Ranolder-birtok zsenge újbora, az irsai olivér és tramini keresztezésével született magyar fajtából. Rózsavíz, muskotály és bodza illat. Üde és elegáns korty, citrusok savaival, a zárásban pedig a hely ásványaival.

790 Ft /1/8 l
3.690 Ft / 0,75 l


KÁLI KÖVEK Rezeda Olaszrizling
Káli védett eredetű bor, ami azt jelenti, hogy minden benne lévő olaszrizling a Kál-völgy hegyeiről származik. Több kis szüretből válogatva, használt és új hordókban spontán erjesztve és fél éven át érlelve. Gazdag, köves, fehér virágos illat, kosszú korty almával, őszi barackkal.

890 Ft /1/8 l
5.590 Ft / 0,75 l


KREINBACHER Tramini
Friss must és szőlővirág illatú tramini. Az egész fürtökből préselt must hűtött tartályban erjedt, majd a korty kerekségét is adó 5 gramm maradékcukorral került palackba. Lédús ízek, szőlő, citrus, ásvány.

990 Ft /1/8 l
5.590 Ft / 0,75 l


PANNONHALMI Tricollis Fehér
Négy fajta, olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini és pinot blanc, három dűlő, Packalló, Tavaszó és Széldomb, guyot és alacsony kordonon termelt érett szőlő kisládába szüretelve, alacsony hőfokon erjesztve. Üde halványzöld szín, illata élénk és tiszta. A rizlingekre jellemző citrusos illatok mellé társulnak a tramini virágos és trópusi gyümölcsös aromái. Ízében – illatjegyeivel együtt – a fehérhúsú gyümölcsök dominálnak.

790 Ft /1/8 l
3.990 Ft / 0,75 l


GIZELLA Furmint  Hárs
Gyömölcsös, száraz házasítás, tartályos erjesztés, egész fürtös préseléssel. Zamatos, virágos, frissítő, 12,5% alkohollal. 65% Furmint és 35% Hárslevelű 3 településről és 8 dűlőről. Egyszerre mutatja meg a fajta gyömülcsös karakterét és mesél Tokaj ásványokban gazdag talajáról.

8.190 Ft / 0,75 l


Rozék

TAKLER Pinot Noir Rozé
Az alapanyagot adó tőkéken valamivel több fürtöt hagynak, így a préselt must kevésbé sűrű, inkább élénk és friss ízű. Hűtött tartályban erjedt, majd rövid érlelés után frissen került palackba.

790 Ft / 1/8 l
3.390 Ft / 0,75 l


IKON Rosé
Birtokbor rozé színben, a pince legfontosabb fajtáiból: merlot, pinot noir, cabernet sauvignon, cabernet franc és syrah. Rövid áztatás után hűtött tartályban erjedt, majd érett finomseprőn. Mélyebb színű, teltebb ízű.

790 Ft / 1/8 l
3.990 Ft / 0,75 l


MARTINUS KÉKFRANKOS ROSÉ
Élénk színű, fűszeres rozé fiatal bio művelésű kékfrankos tőkékről szüretelve. A Tagyon-hegy mészköves talajának és a türelmes borkészítésnek köszönhetően komplex bor szamóca, meggy és grapefruit aromákkal.

790 Ft / 1/8 l
3.990 Ft / 0,75 l

Vörösborok

IKON Cabernet Sauvignon
A válogatott alapanyag acéltartályban, csömöszölés mellett erjedt, majd az újbort harminc hektós ászokhordókba egy évig érlelték. Illatban fekete cseresznye, fahéj, kömény és vanília. A vaskos kortyban markáns tannin, lágy sav és kerek test.

690 Ft / 1/8 l
4.090 Ft / 0,75 l


RUPPERT Kandúr
A kékfrankos fesztelenségét merlot és syrah, valamint minimális mennyiségű pinot noir egészíti ki. Sok piros bogyós gyümölcs mellet kevés füst, hordófűszerek és egyensúly jellemzik a bort.

890 Ft / 1/8 l
5.490 Ft / 0,75 l


IKON Evangelista
Gyönyörű, érett cabernet franc a forró 2012-es évjáratból egy éven át első és második töltésű Trust hordóban érlelve. Fűszeres, fekete gyümölcsös korty, meleg illat, komoly vastagság. A hosszú korty végén vaníliás, tölgyes jegyek, érett tannin, és a minimális maradék cukorból és alkoholból származó finom édesség.

8.290 Ft / 0,75 l


GÜNZER Portugieser
Kivételesen finom, az évjáratnak köszönhetően nagyon fajtajelleges oportó a Bocor, a Csillagvölgy és a Jammertal dűlőkből. Virágos illat, lilás szín, érett szilvás korty, sok-sok gyümölccsel a tartályos erjesztés és érlelésnek köszönhetően.

790 Ft / 1/8 l
4.690 Ft / 0,75 l


TAKLER Cabernet Franc
Egy éven át hordóban érlelt, fás, paprikás, pirosbogyós cabernet franc a Decsi Szőlőhegyről. Lendületes, gazdag illat és íz világú, klasszikus szekszárdi vörösbor, az évjáratnak megfelelő frissességgel.

1.190 Ft / 1/8 l
6.990 Ft / 0,75 l


KISS GÁBOR Merlot 2018
A 2018-as évjáratban nem készültek csúcsborok Gábornál, így az Enigma tökéletesen érett, válogatott alapanyaga, a legszebb francia hordók tartalma is ebbe a kivételesen szép, kerek és jó savú merlotba került. Tiszta fekete gyümölcs, szeder, finoman fanyar érett kökény, elegáns fa és szantál.

6.990.-Ft / 0,75l


ST.ANDREA "Csakegyszóval" Pinot Noir
Egyik legnépszerűbb pinot noir a választékunkban. A birtokra jellemző piros bogyós, hecsedlis karakter érett gyümölcsökkel. Bogyózás után tartályban és nyitott kádakban erjedt, majd fél évig érett hordóban.

7.990 Ft / 0,75 l


PEPPOLI CHIANTI CLASSICO
Modern stílusú Chianti Classico a 90%-os sangioverse mellett 10% merlot és syrah. Illatában intenzív gyümölcsösség, cseresznye és ribizli, amihez nagyon szépen simul a Chianti Classicora jellemző ibolyás virágosság. Az acéltartályos erjedést és házasítást követően 9 hónapig érlelték szlavóniai hordóban. Zamatos korty, szépen integrálódott hordós fürtösség, selymes tanninok, finoman fanyar savak.

10.490 Ft / 0,75 l


TORMARESCA TORCICODA PRIMITIVO Salento Igt
Modern stílusú primitíva, az első bor volt Pugliából, ami a Wine Spectator Top100-as listáján szerepelt. Meleg évjáratból, 10 hónapos francia és magyar hordós érlelést követően palackozva, majd 8 hónapig érlelve. gazdag illat, málna és feketecseresznye, medvecukorral és vaniliával kísérve. Telt, feszes korty, jó szerkezet, élénk savak, hosszan megmaradó friss gyümölcsös íz!

11.190 Ft / 0,75 l


PRUNOTTO BAROLO
100% nebbiolo Monteforte, Castiglione, Falletto és Serralunga ültetvényeiről. Gránátvörös szín, elegáns és összetett, illatában rózsa és cseresznye, telt és bársonyos korty, kivételes egyensúlyban. Gazdag tannin, jó struktúra, igazi klasszikus, kivételes érlelési potenciállal, akár egy-két évtizedig is érlelhető.

23.190 Ft / 0,75 l

Desszertborok

GRÓF DEGENFELD Szamorodni
A Borkút hárslevelű és furmint termése. Édes bor, 80 gramm cukorral, alacsony alkohollal. Halvány szalmasárga szín, friss, gyümölcsös illat, elsősorban a narancshéj és körte. Az édes ízben őszibarack, friss, ropogós savak tökéletes egyensúlya.

1.390 Ft/ 1/8 l
5.990 Ft / 0,5 l


GRÓF DEGENFELD 5 Puttonyos ASZÚ
Illatában, ízben egyaránt könnyed, gyümölcsös, abból is inkább a friss, tiszta gyümölcs vonal. Finom botrytis, közepes test, sűrű korty, szép komplexitás. Bio művelésű szőlőből készült.

18.290 Ft / 0,5 l


GÖNCÖL TOKAJI FÉLÉDES FURMINT
A Göncöl sorozat félédes furmintját 100% bioművelésű szőlőből készíti a Degenfeld szőlőbirtok borásza, Zsurki Sándor. Könnyed, fehér gyümölcsös, virágos illat, barackos, érett almás íz. Közepes test, hosszú, finoman édes korty.

690 Ft/ 1/8 l
3.490 Ft Ft / 0,75 l

Pezsgők

ZARDETTO PROSECCO Frizzante Secco Brut - DOC
100% glera szőlőből készült, 10 g/liter maradék cukorral. Agyagos homokköves domboldalról szüretelt glerából készült prosecco frizzante, csavarzáras palackban. Halvány szín, finom buborékok, alma, körte és fehér virágok, ízletes, frissítő, könnyed.

6.990 Ft / 0,75 l


ZARDETTO PROSECCO PORTA MONTICANO Extra Dry -DOC      
Tíz éve készült az első évjárat a Zardetto család könnyű, fiatalos és életvidám proseccojából. A Monticano név, a környék folyójára utal, aminek forrása abban a szőlőben ered, ahonnan ehhez a borhoz is szüretelnek. Alaptézis a pincénél, hogy a talmi gyümölcsösség kerülése céljából szárazabb és elegánsabb proseccokat készítenek, a Porta Monticano az Extra Dry kategórián belül szokásosnál valamivel alacsonyabb cukortartalommal készült. Gazdag, aromás, almás, körtés, citrusos jegyek jellemzik.

7.990 Ft / 0,75l


PROSECCO VALDOBBIADENE                                                  

990 Ft/ 1/8l


BORTOLOMIOL PROSECCO Senior Extra Dry - DOCG
Extra Dry prosecco, azaz a hazájában legnépszerűbb édességű: kristálytiszta, egyenes vonalú és lehengerlően gyümölcsös. Jéghidegen, minden napszakban örömet okoz.

3.290 Ft / 0,2 l
8.990 Ft / 0,75 l


KREINBACHER Brut Classic
Kétharmad részben furmint, egyharmad részben charodnnay, citrusos, grapefruitos, finoman füstös és furmintosan fanyar illattal. Íze kekszes, aprósüteményes, friss hársmézzel, grapefruittal és citrommal. Kellemes habzású, gazdag és mély, jó szerkezetű pezsgő, hosszú utóízzel. Érlelési idő: minimum 18-22 hónap, dosage: 10gramm/liter.

9.090 Ft / 0,75 l


HUNGARIA EXTRA DRY
A jól ismert kék címke barátságosan integet felénk, és igaza van. Bátran levehetjük a polcról, hiszen a friss citrusok és a kevéske cukormennyiség behízelgővé teszik. Jól lehűtve pazar ünneplő ital.

1.590 Ft / 0,2 l
5.890 Ft/0,75 l


VELVET Clicquot Brut
A Cuvée. Nagyjából a fele pinot noir, a másik felén chardonnay és pinot meunier osztozik. Aranysárga, kényeztető champagne brióssal, finom élesztős jegyekkel, fehér barackkal, ánizzsal és vaníliával. Óriási klasszikus.

13.990 Ft/ 0.375 l
24.990 Ft / 0,75 l

d6b2feda9f3e8d884c4320b8020a95fe

858198128569cf37797daedca046f785

bor5_w