Süteményeink
Segreto süteményeink a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek.
Mind küllemükben mind ízükben a legjobb olasz cukrászdákat idézik Segreto süteményeink, hűtőpultunk előtt állva gyakran nem is tudjuk eldönteni, melyik lenne a legjobb választás. Érdemes végigkóstolni a teljes kínálatot!
Vendégeink igazi olasz ízelítőt kapnak: tiramisu, profiterol, millefogile, crostata di frutta mellett számos szezonális süteményt is kínálunk, ezen kívül olaszosan újragondolt sacher tortát is tartunk.
Tartufo
„Aki erkölcsös és erényes életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát” - mondja egy olasz közmondás. Való igaz, ez a vadonatúj Segreto sütemény igazi ízorgiaként lett megalkotva, de óriási hiba lenne kihagyni a fűszeres szilvalekvár, a szarvas- gombás gesztenyekrém, és a vörösbor kaviár táncát, melyet üvegbe zárva, egy fűszeres morzsán lejtenek! Ajánljuk mindenkinek, aki valami extrára, újra, különlegesre vágyik!
Lavanda
Ha csukott szemmel kóstolnánk bele ebbe a halványlila desszertbe, a Provencei levendulamezőkre repítene minket. De kár lenne kihagyni a látványt, ami felér egy impresszionista festménnyel. Hogy még jobban kihangsúlyozzuk a levendula varázs- latos illatát, és ízét, citrommal párosítottuk! Egy könnyű citrusos tésztán, lágy levendulakrém citromos ganache-al, tetején levendulavirág. Egyszerű, de mégis szemkápráztató, ragyogó Segretodesszert, kis francia életérzés az olasz süteményeink között!
Caramello Salato
Só és karamell? Első hallásra bizarrnak is tűnhet, de találko- zásuk végeredménye nem egy sós íz lesz, hanem a karamell íz extra sebességre kapcsolva! Hogy még jobban fokozzuk a hatást, különböző textúrákban vonultatjuk fel a desszerten belül ezt a mély, intenzív karamell ízt. A brownie morzsa és sós ka- ramell kombóra a koronát a tetejére szórt pirított bacon kockák teszik fel!
Cannoli
Ha ricotta, és édesség, akkor sokunknak már a fülünkben cseng a Keresztapa film kultikus mondata: “Leave the gun, take the cannoli!” - Hagyd a fegyvert, hozd a cannolit! - így vált világhí- rűvé Szicília kedvenc süteménye, mely a Segretot is megihlette! Alapja egy vaníliával és narancshéjjal dúsított, tejszínnel sely- mesített ricottakrém, kabátja pedig ropogós pisztácia és cso- koládé. Tésztája ugyancsak különleges. A csövecske egyfajta omlós tészta, mely szicíliai desszertbort - marsalát - tartalmaz.
Caramello
A karamell és a fehér csokoládé találkozása. Igazán különleges desszert, ami megédesíti a délutáni kávézást.
Castagna al Amarena
A gesztenye íze a roppanós amarena meggyel és a fahéjas, gyömbéres fűszeres tésztával a legszebb Földközi-tengeri mesékbe röpít bennünket.
Ciocco Lampone
Desszertünkön a lágy málnát egy markáns csokiréteggel bevonva egy karakteres ízt és látványt alkottunk.
Cioccolato d'Arancia
Az elegáns, mélysötét színű csokoládé és a kandírozott narancs íze úgy játszik velünk, mint a szél Capri azúrkék hullámaival.
Creme a Castagna
Süteményünk gesztenyekrémmel készül, tetejére csokoládéval bevont gesztenyegolyót teszünk.
Crostata di frutta
Az évszakoknak megfelelően válogatjuk a legfrissebb gyümölcsöket erre a linzerkosárra, amit lágy vaníliakrém tesz kívánatosabbá.
Crostata ai frutti di bosco
A linzertésztába töltött csokoládés túrúókrém és az erdei gyümölcsök a színes velencei karneválokat juttatják eszünkbe.
Dolce della Casa bianco
A vasárnapi képviselő fánk ízét juttatja eszünkbe ez a hófehér, vaníliás profiterol golyócskákkal díszített sütemény.
Curry Nero
Csodálatos ízharmóniát alkot a curry a lédús ananásszal. A meglepő fekete színárnyalatot a fekete curry adja a desszertnek.
Fragola
Az eperszínű süteményen megülő pirosló eperdarabok játékos flörtre hívnak. Ezzel az elegáns, légies édességgel bárkit leveszünk a lábáról.
Fragolosa
Ha a friss, tejszínhabos eper a kedvenced, akkor ez az eperszemekkel bolondított sütemény is ízleni fog.
Il Melograno
A gránátalma és a bazsalikom könnyű flörtjéből született ez a friss és egyedi alakú desszert. Akár karácsonyfadísz is lehetne, de inkább kóstoljunk bele!
Papavero di sogno
A guruló fekete mákszemek és a pirosló erdei gyümölcsök igazi olasz eleganciát sugallnak.
Lampo Mille
Roppanós leveles tészta lapok habkönnyű málna krémmel. A Millefogile vaníliás ízét egy friss, üde színű málna váltja ebben a desszertben.
Mascarpone
Gyümölcsökkel megszórva a hófehér krémes mascarpone nem csak ízben, de látványban is felejthetetlen. Engedjünk a csábításnak.
Mascarpone Cremoso
A fehér csokoládé & mascarpone & eper triumvirátusa ez a sütemény, mely a Segreto legújabb teljesen vegán, gluténmentes desszertje!
Mimosa ciocco
A lágy, női mimózát markáns csokoládé ízzel keverjük, és piros gyümölcsök dzsemével bolondítjuk.
Mimosa vaniglia
Igazi női édesség. Hófehér süteményünk közepébe pirosló erdei gyümölcs dzsemet rejtettünk.
Panna cotta csokoládé
A panna cotta a nyári esték sztárja lehet, hűtve fagylalt helyett is fogyaszthatjuk. A tejpuding alapra vékony réteg csokoládét tettünk, az egészet pedig üvegbe zártuk. Mintha Piemontéban lennénk.
Panna cotta gyümölcsös
Üvegbe zártuk a piemonti nyarat. A friss, könnyű tejes alapot megbolondítottuk egy kis savanykás gyümölcszselével. Tökéletes választás, ha egy könnyed desszertre vágyunk.
Papavero
A mákszemek és az erdei gyümölcsök játékossága ebben a süteményben az első pillanatban elvarázsol bennünket.
Profiterol bianco
Grillázs kosárkába profiterol golyócskákat töltünk és fehér csokoládéval öntjük le. Kakaószórással tesszük izgalmasabbá.
Profiterol nero
A ropogós, mandulás grillázs kosárkába profiterol golyókat tettünk. A szinte fekete, fényes csokoládé öntet egy milánói kávézót juttat eszünkbe.
Limoncello
A sorrentoi citromligetekben érezzük magunkat, ha belekóstolunk ebbe a desszertbe. A vidám színű palla mellé egy jéghideg proseccot ajánlunk!
Sacher
Igazi Monarchia-korabeli édesség. A roppanós csokoládé réteg és a lágy sárgabarack lekvár közel két évszázada kápráztatje el a Sacher hívőket.
Tonka Palla
Desszertünk egy leheletnyi aranyporral és sok-sok csokoládéval készül. A tonkabab karakteres íze és illata a csokoládéval keverve a legizgalmasabb! Igazi csábítási kellék!
Tiramisu
A kávéval meglocsolt tészta lapok, a lágy mascarpone krém és a fuvallatnyi kakaópor sütemény formában igazi dolce vita érzést kelt bennünk.
Torta della Nonna
Az eredeti olasz ízeket hozzuk el ebben a desszertben a sült túróval és a rápirított mandulával. A sütemény tetején levő porcukor fuvallat a mandulavirágzást juttatja eszünkbe.
Mousse di Mango
A lágy mangóhabos desszertünk friss mangószelettel igazi mediterrán hangulatot áraszt.
Pere
A körte és a csokoládé találkozása. A bársonyos csokoládé bevonattal igazán elegáns desszertet alkottunk.
Caffe Macchiato
A kávé ízű tükörzselé alatt kávékrém és ropogós csokoládés keksz játszik az érzékeinkkel.
Paleo Lampone
A paleo sütemények az egészséges táplálkozás híveinek hozzák el az olasz dolce vita érzést. Nekik sem kell lemondani az édességekről és a finom ízekről. Málnás paleo desszertünk mandulalisztből készül, látványban, ízvilágban nem lóg ki süteményeink sorából, miközben minden összetevője a paleo.
Paleo Sacher
A Monarchia kedvenc csokoládés, baracklekváros édessége a paleo hívek számára. Csak a paleo diétában fogyasztható alapanyagokat használunk.
Paleo Ciocco Amarena
Ki mondta, hogy a csokoládé nem illeszthető a paleo diétába? Glutén-, cukor- és laktózmentes süteményünk csokoládé és amarena meggy ízben nagyon kedvelt a diétázók körében. Igazi édes bűnbeesés.
Paleo Marzipane
A fekete színű tészta lágy fehér krémmel és a cukor nélküli paleo marcipánnal különleges látvány. Ehető arany színű golyócskával tettük izgalmasabbá.