Tartufo „Aki erkölcsös és erényes életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát” - mondja egy olasz közmondás. Való igaz, ez a vadonatúj Segreto sütemény igazi ízorgiaként lett megalkotva, de óriási hiba lenne kihagyni a fűszeres szilvalekvár, a szarvas- gombás gesztenyekrém, és a vörösbor kaviár táncát, melyet üvegbe zárva, egy fűszeres morzsán lejtenek! Ajánljuk mindenkinek, aki valami extrára, újra, különlegesre vágyik! |
Lavanda Ha csukott szemmel kóstolnánk bele ebbe a halványlila desszertbe, a Provencei levendulamezőkre repítene minket. De kár lenne kihagyni a látványt, ami felér egy impresszionista festménnyel. Hogy még jobban kihangsúlyozzuk a levendula varázs- latos illatát, és ízét, citrommal párosítottuk! Egy könnyű citrusos tésztán, lágy levendulakrém citromos ganache-al, tetején levendulavirág. Egyszerű, de mégis szemkápráztató, ragyogó Segretodesszert, kis francia életérzés az olasz süteményeink között! |
Caramello Salato Só és karamell? Első hallásra bizarrnak is tűnhet, de találko- zásuk végeredménye nem egy sós íz lesz, hanem a karamell íz extra sebességre kapcsolva! Hogy még jobban fokozzuk a hatást, különböző textúrákban vonultatjuk fel a desszerten belül ezt a mély, intenzív karamell ízt. A brownie morzsa és sós ka- ramell kombóra a koronát a tetejére szórt pirított bacon kockák teszik fel! |
Cannoli Ha ricotta, és édesség, akkor sokunknak már a fülünkben cseng a Keresztapa film kultikus mondata: “Leave the gun, take the cannoli!” - Hagyd a fegyvert, hozd a cannolit! - így vált világhí- rűvé Szicília kedvenc süteménye, mely a Segretot is megihlette! Alapja egy vaníliával és narancshéjjal dúsított, tejszínnel sely- mesített ricottakrém, kabátja pedig ropogós pisztácia és cso- koládé. Tésztája ugyancsak különleges. A csövecske egyfajta omlós tészta, mely szicíliai desszertbort - marsalát - tartalmaz. |
Caramello A karamell és a fehér csokoládé találkozása. Igazán különleges desszert, ami megédesíti a délutáni kávézást. |
Castagna al Amarena A gesztenye íze a roppanós amarena meggyel és a fahéjas, gyömbéres fűszeres tésztával a legszebb Földközi-tengeri mesékbe röpít bennünket. |
Ciocco Lampone Desszertünkön a lágy málnát egy markáns csokiréteggel bevonva egy karakteres ízt és látványt alkottunk. |
Cioccolato d'Arancia Az elegáns, mélysötét színű csokoládé és a kandírozott narancs íze úgy játszik velünk, mint a szél Capri azúrkék hullámaival. |
Cioccolato Csupacsoki. Igazi íz és energiabomba, minden elemében csokoládéval. |
Creme a Castagna Süteményünk gesztenyekrémmel készül, tetejére csokoládéval bevont gesztenyegolyót teszünk. |
Crostata di frutta Az évszakoknak megfelelően válogatjuk a legfrissebb gyümölcsöket erre a linzerkosárra, amit lágy vaníliakrém tesz kívánatosabbá. |
Crostata ai frutti di bosco A linzertésztába töltött csokoládés túrúókrém és az erdei gyümölcsök a színes velencei karneválokat juttatják eszünkbe. |
Cocco palla Az olasz nyaralások és tengerpartok hangulatát hozzuk el ebben a kókuszos süteményben. |
Dolce della Casa bianco A vasárnapi képvisleő fánk ízét juttatja eszünkbe ez a hófehér, vaníliás profiterol golyócskákkal díszített sütemény. |
Dolce della Casa nero A vaníliakrémmel töltött kis fánkocskákat csokoládéval borítottuk le. |
Curry Nero Csodálatos ízharmóniát alkot a curry a lédús ananásszal. A meglepő fekete színárnyalatot a fekete curry adja a desszertnek. |
|
Fragola Az eperszínű süteményen megülő pirosló eperdarabok játékos flörtre hívnak. Ezzel az elegáns, légies édességgel bárkit leveszünk a lábáról. |
Fragolosa Ha a friss, tejszínhabos eper a kedvenced, akkor ez az eperszemekkel bolondított sütemény is ízleni fog. |
Il Melograno A gránátalma és a bazsalikom könnyű flörtjéből született ez a friss és egyedi alakú desszert. Akár karácsonyfadísz is lehetne, de inkább kóstoljunk bele! |
|
Papavero di sogno A guruló fekete mákszemek és a pirosló erdei gyümölcsök igazi olasz eleganciát sugallnak. |
Lampo Mille Roppanós leveles tészta lapok habkönnyű málna krémmel. A Millefogile vaníliás ízét egy friss, üde színű málna váltja ebben a desszertben. |
Lamponosa A friss, guruló málnaszemek varázslatos nyári pillanatokra emlékeztetnek bennünket. |
Marzapane Marcipános süteményünk a Velencét idézi, minden problémára édes megoldás nyújt. |
Mascarpone Gyümölcsökkel megszórva a hófehér krémes mascarpone nem csak ízben, de látványban is felejthetetlen. Engedjünk a csábításnak. |
Millefogile Igazi olasz krémes-roppanós leveles tészta lapok habkönnyű vaníliakrémmel. |
Mimosa ciocco A lágy, női mimózát markáns csokoládé ízzel keverjük, és piros gyümölcsök dzsemével bolondítjuk. |
Mimosa vaniglia Igazi női édesség. Hófehér süteményünk közepébe pirosló erdei gyümölcs dzsemet rejtettünk. |
Panna cotta csokoládé A panna cotta a nyári esték sztárja lehet, hűtve fagylalt helyett is fogyaszthatjuk. A tejpuding alapra vékony réteg csokoládét tettünk, az egészet pedig üvegbe zártuk. Mintha Piemontéban lennénk. |
Panna cotta gyümölcsös Üvegbe zártuk a piemonti nyarat. A friss, könnyű tejes alapot megbolondítottuk egy kis savanykás gyümölcszselével. Tökéletes választás, ha egy könnyed desszertre vágyunk. |
Papavero A mákszemek és az erdei gyümölcsök játékossága ebben a süteményben az első pillanatban elvarázsol bennünket. |
Profiterol bianco Grillázs kosárkába profiterol golyócskákat töltünk és fehér csokoládéval öntjük le. Kakaószórással tesszük izgalmasabbá. |
Profiterol nero A ropogós, mandulás grillázs kosárkába profiterol golyókat tettünk. A szinte fekete, fényes csokoládé öntet egy milánói kávézót juttat eszünkbe. |
Limoncello A sorrentoi citromligetekben érezzük magunkat, ha belekóstolunk ebbe a desszertbe. A vidám színű palla mellé egy jéghideg proseccot ajánlunk! |
Sacher Igazi Monarchia-korabeli édesség. A roppanós csokoládé réteg és a lágy sárgabarack lekvár közel két évszázada kápráztatje el a Sacher hívőket. |
Torta di formaggio Zamatos, nyárízű sárgabarack lekvár került ebbe a fenséges sajttortába. |
Tonka Palla Desszertünk egy leheletnyi aranyporral és sok-sok csokoládéval készül. A tonkabab karakteres íze és illata a csokoládéval keverve a legizgalmasabb! Igazi csábítási kellék! |
Tiramisu A kávéval meglocsolt tészta lapok, a lágy mascarpone krém és a fuvallatnyi kakaópor sütemény formában igazi dolce vita érzést kelt bennünk. |
Torta della Nonna Az eredeti olasz ízeket hozzuk el ebben a desszertben a sült túróval és a rápirított mandulával. A sütemény tetején levő porcukor fuvallat a mandulavirágzást juttatja eszünkbe. |
Mousse di Mango A lágy mangóhabos desszertünk friss mangószelettel igazi mediterrán hangulatot áraszt. |
Pere A körte és a csokoládé találkozása. A bársonyos csokoládé bevonattal igazán elegáns desszertet alkottunk. |
Caffe Macchiato A kávé ízű tükörzselé alatt kávékrém és ropogós csokoládés keksz játszik az érzékeinkkel. |
Pistacchio Pisztácia és fehér csokoládé-ha igazi luxusra vágysz.
|
Paleo Marzapane A fekete színű tészta lágy fehér krémmel és a cukor nélküli paleo marcipánnal különleges látvány. Ehető arany színű golyócskával tettük izgalmasabbá. |
Paleo Sacher A Monarchia kedvenc csokoládés, barackos édessége a paleo hívek számára. |
Paleo Lampone Mandulalisztből készült desszertünk sem látványban, sem ízben nem lóg ki desszertjeink közül, miközben minden összetevője paleo.
|
Paleo Cocco-Mela Almás paleo süteményünk csokoládé bevonattal nem csak tetszetős, de a paleo diétába is beilleszthető.
|
Paleo Ciocco Amarena Glutén, cukor és laktózmentes süteményünk csokoládé és meggy ízben nagyon kedvelt a diétázók körében. |