Szendvicsek
Naponta frissülő grillszendvicsek és házi sütésű péksütemények várják a Macchiato Caffeban, francia és olasz ízvilággal. Igazi bisztróhangulatban fogyaszthatja el ebédre vagy vacsorára a hátsó teraszunkon.
ÚJDONSÁG! - Eredeti olasz sonka- és sajttálak! - elvitelre is!!!
OLASZ SONKÁINK:
PROSCIUTTO DI SAN DANIELE - A San Daniele sonka nevet kizárólag a San Daniele di Friuli falucska, földrajzilag szigorúan meghatározott környékén nevelt sertésekből készített sonkákra lehet használni. Az itt nevelt sertések jellemzője, hogy a táplálékkal húsuk zamatát igyekeznek erősíteni, szinte semmi zsírt nem engednek növeszteni, és viszonylag fiatalon vágják le őket, hogy húsuk zsenge maradjon. A San Daniele sonkát így már formájáról is fel lehet ismerni: hosszabb és "karcsúbb" az átlagos sonkáknál. Emellett sötétebb színű, és húsa lágyabb, édeskésebb, mint pl. a pármai sonkáé. Különleges ízét – a sertések természetes tápanyagai mellett – az Alpok hegyi levegőjében található "illatoktól" nyeri. A sonka különlegessége, hogy lábban végződik, melyen a köröm is megtalálható. Mindez azért, hogy a hegyi levegőtől és tengeri sótól száraz sonka nedvességtartalma ne illanjon el. Jelenleg alig több mint 10 termelő jogosult a Prosciutto di San Daniele nevet használni - ezek egyikétől hozzuk el Önnek mi is a Macchiatoban felszolgált San Daniele sonkát!
PROSCIUTTO DI PARMA - A pármai sonka elnevezést kizárólag Parma városának környékén nevelt sertések sonkájából, a régió dombjain felállított különleges sonkaérlelő pajtákban készített "prosciutto"-ra lehet használni. Itt általában minimum 1 évig érlelik a sonkát, a sertéseket kizárólag természetes tápanyagokkal etetik, és a takarmányba – szintén a régió híres és védett termékét – parmezán sajtot is kevernek, mely a sonkának különleges ízt ad. A San Daniele sonkához hasonlóan itt is kizárólag tengeri sóval érlelnek, de a pármai esetében a kéregre nedvesebb, míg a húsra szárazabb sót tesznek. Az íz kialakulásában nagy szerepe van a tengeri levegőnek is, mely egy kis édeskés ízt csempész a húsba! A San Daniele sonka mellett a Pármaiból választhatnak még, ha megkóstolják a sonkatálunkat! Érdemes mindegyikből kérni néhány szeletet, így mindenki eldöntheti melyik is a kedcence!
Szendvicsek - Grillezve vagy hidegen | válasszon aktuális kínálatunkból! |
EREDETI OLASZ "PROSCIUTTO" SONKATÁLA tál összeállításához kérje felszolgálónk segítségét! |
3.490.-Ft/adag 120g |
SAJTTÁL VÁLOGATOTT OLASZ MINŐSÉGI SAJTOKBÓLA tál összeállításához kérje felszolgálónk segítségét! |
2.990.-Ft/adag |
SONKA/SAJTTÁLA tál összeállításához kérje felszolgálónk segítségét! |
3.290.-Ft/adag |
CROISSANT | |
Kérjük válasszon az aktuális kínálatból! GRISSINI |
390.- Ft 790.- Ft/200g |